اخبار تکنولوژیاینترنت اشیاء (IOT)بایگانی مطالب

هر آنچه که باید در مورد تست اتوماسیون IoT بدانید

در این مقاله چیزهای بیشتری در مورد تست و آزمایش اتوماسیون IoT، مزایا، چالش‌ها و استراتژی‌های اون یاد می‌گیریم. یکی از مهم‌ترین مراحل فرایند توسعه محصولات مجهز به IoT، مرحله تست و آزمایش هست. پیچیدگی فرایند تست IoT باعث ظهور فناوری‌ای به نام اتوماسیون شده.


تست IoT

مفهوم تست اتوماسیون IoT چیست ؟

تست IoT به اجرای فرایند تضمین کیفیت یا همون QA گفته می‌شه. این فرایند در تأئید عملکرد، کارایی و ایمنی دستگاه‌های IoT به ما کمک می‌کنه. به دلیل اینکه تمامی دستگاه‌های IoT داده‌هایی رو از طریق اینترنت از یک شی به شی دیگه منتقل می‌کنن.

همه چیز راجب شهر هوشمند

علاوه بر این، مهمه که دستگاه‌های IoT بتونن به صورت بی‌سیم اطلاعات حساس رو منتقل کنن. این روزا خیلی از کسب‌وکارهای موفق IoT به اتوماسیون IoT، ابزارهای نفوذ و تست عملکرد متکی هستن چون با استفاده از این ابزارها می‌تونن هر گونه عیب و نقصی رو قبل از اینکه محصول به دست مشتری برسه، تشخیص بدن.


مزایای تست اتوماسیون IoT

مزایای تست اتوماسیون IoT را بشناسید

بدون شک، مرحله تست اتوماسیون IoT خیلی مفید و سودمنده. برای اینکه بیشتر با قابلیت‌های اون آشنا بشین یک فهرست از چند تا از مهم‌ترین مزایای اون تهیه کردیم و در ادامه هرکدوم رو توضیح خواهیم داد.

سرعت

یکی از مهم‌ترین وجوه تست اتوماسیون IoT مجازی‌سازی (Virtualization) هست. مجازی‌سازی به تیم توسعه کمک می‌کنه تا عیب و نقص‌هایی که به هر دلیل ممکنه سودمندی و کارایی راه‌اندازی دستگاه IoT رو با مشکل مواجه کنن، شناسایی کنه. علاوه بر این، با تکیه بر اتوماسیون اجرای تست‌های همزمان روی دستگاه‌های مختلف رو تسهیل می‌کنه. در مجموع، این فرایند به تست منسجم و سریع دستگاه‌های IoT کمک می‌کنه.


افزایش بازدهی

یکی دیگه از مزایای این فرایند اینه که در کنار تحلیل‌‌هایی که در زمان اجرا (Runtime analysis) انجام می‌شه، تست‌های زنده (آنی) رو هم داریم.  همین امر رهگیری خطاها، ایجاد تست اسکریپت‌های (test script) خودکار و اجرای تست رگرسیونی و غیره رو آسون می‎کنه.


شمول بیشتر

با تکیه بر اتوماسیون علاوه بر تست آسان و ارزان دستگاه‌های IoT می‌تونیم نرم‌افزارهای مرتبط و نسخه‌های مختلف اپلیکیشن و غیره رو هم آزمایش کنیم. علاوه بر این، با تکیه بر اتوماسیون می‌تونیم آزمایشگاه‌های مجازی (که مقیاس‌ بندی‌شون آسونه) رو برای انجام فرایندهای مختلف تست ایجاد کنیم.


چالش‌های تست اتوماسیون IoT

چالش های تست اتوماسیون اینترنت اشیا

در این قسمت به بررسی چالش‌های تست اتوماسیون اینترنت اشیا می‌پردازیم:

حجم داده‌ها

دستگاه‌های IoT با حجم بالایی از داده‌ها سروکار دارن؛ در حقیقت، حجم داده‌ها خیلی بالاست، بعضی از شرکت‌ها به دشواری می‌تونن این حجم از داده رو مدیریت و کنترل کنن و اونجوری که باید ازشون بهره‌مند بشن. این مشکل رو می‌شه از طریق اتصالات قوی شبکه حل و فصل کرد.


ایمنی

یکی از مسائلی که در حوزه IoT خیلی باعث نگرانی می‌شه، مسئله ایمنی اون هست. برای اینکه از ایمنی حداکثری اون مطمئن بشیم، لازمه که تست‌های امنیتی ویژه و جامع و کاملی روی دستگاه‌های IoT انجام بشه و آخرین و به‌روزترین اقدامات امنیتی روی اونا اجرا بشه.


دسترسی آنی به داده‌ها

هدف اصلی IoT انتقال آنی داده‌ها میان سخت‌افزار و نرم‌افزار هست و گاهی اوقات، مشکلات مربوط به پهنای باند و اختلال شبکه تبادل داده‌ها رو با مشکل مواجه می‌کنه. از این روی، لازمه عملکرد شبکه رو در سناریوهای مختلف دنیای واقعی بررسی کنین.


استراتژی‌های کلیدی تست اتوماسیون IoT

استراتژی‌های کلیدی تست اتوماسیون IoT

در پایان، نگاهی می‌ندازیم به استراتژی‌های کلیدی تست اتوماسیون اینترنت اشیا:

تست مقطعی

تیم‌های تست باید بدونن که کلید تست موفق اتوماسیون IoT، تست‌های منظم و پَچ و غیره نرم‌افزار بعد از انتشار نسخه به‌رورسانی‌شده هست. توجه داشته باشین که عدم به‌روزرسانی‌ منظم می‌تونه امنیت شبکه رو به خطر بندازه.


مجازی‌سازی شبکه

هرچند تجهیزات IoT تا حد زیادی به دسترس‌پذیری شبکه وابسته هستن، اما تست شبکه (به ویژه بدون بازسازی محیط‌های واقعی تست) می‌تونه خیلی دشوار باشه. برای همینه که مجازی‌سازی شبکه خیلی توصیه می‌شه چون مجازی‌سازی این امکان رو برای شرکت‌ها فراهم می‌کنه تا از قبل شرایط و موقعیت‌های احتمالی شبکه رو مجازی‌سازی کنن و مشکلات احتمالی رو حل و فصل کنن.


جمع‌بندی

اینترنت اشیا و شهر هوشمند

تست IoT کمی پیچیده است، اما برای اینکه میان زیرساخت IT و شبکه هماهنگی ایجاد باشه این کار لازم و ضروری هست. به همین دلیل، تیم تضمین کیفیت (QA) باید به این مرحله از فرایند تست توجه ویژه‌ای نشون بدن. در این مقاله شما مزایا و چالش های پیش رو برای تست اتوماسیون اینترنت اشیا آشنا شدید. همچنین به دو مورد از استراتژی های کلیدی موثر در این زمینه اشاره شد.


این مقاله چطور بود ؟
+1
0
+1
1
+1
0
مشاهده بیشتر

محمد حسنی

حدود 3 سالی هست که در تیم سخت افزار سازان نام آور با اشتیاق به تولید محتوا مشغول هستم. علاقه شدیدی نسبت به طراحی، تحولات دنیای فناوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیا دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا