آموزش های کاربردیاخبار تکنولوژیبایگانی مطالب

NAS یا ذخیره سازی ضمیمه شده-شبکه چیست؟

معرفی NAS

NAS یا ذخیره سازی ضمیمه شده-شبکه یک معماری ذخیره سازی سطح-فایل است که داده‌ی ذخیره شده را برای دستگاه‌های شبکه‌شده در دسترس‌تر می‌کند. این ذخیره‌سازی یکی از ۳ معماری ذخیره‌سازی اصلی، در کنار «شبکه‌های محلی ذخیره‌ سازی (SAN)» و «ذخیره‌سازی ضمیمه-مستقیم DAS» است. NAS به شبکه‌ها یک نقطه دسترسی یگانه ذخیره‌سازی به همراه‌ امنیت، مدیریت و قابلیت‌های تحمل خطای توکار می‌دهد.


NAS چگونه کار می‌کند؟

سخت‌افزار

نرم‌افزار ذخیره سازی از پیش‌ تنظیم‌شده بر روی سخت‌افزار اختصاصی نصب می‌شود. که به جعبه NAS، یگانه NAS، سرور NAS، یا سر NAS شناخته می‌شود، این سخت‌افزار اساساً فقط یک سرور شامل دیسک‌ها یا درایو‌های ذخیر‌ه‌سازی، پردازنده‌ها و حافظه اصلی است.

Nas server سرور ذخیره سازی ضمیمه شده


نرم‌افزار

تفاوت‌های اصلی میان NAS و سرور‌های همه‌منظوره ذخیره‌سازی ، در نرم‌افزار نهفته است. نرم‌افزار NAS برروی یک سیستم‌عامل سبک مستقر شده است که معمولاً در سخت‌افزار تعبیه شده‌ است. سرور‌های همه‌منظوره سیستم‌عامل‌های کاملی دارند که در هر ثانیه هزاران درخواست دریافت و ارسال می‌کنند، که فقط مقدار کمی از آن در ارتباط با ذخیره‌سازی است، حال آنکه جعبه NAS فقط 2 نوع درخواست را ارسال و دریافت می‌کند:

1) داده ذخیره‌سازی

2) اشتراک فایل


پروتکل‌ها

پروتکل‌های ذخیره سازی ضمیمه شده

یک جعبه NAS با پروتکل‌های انتقال داده قالب‌بندی شده است، که روش‌های استاندارد ارسال داده‌ها میان دستگاه‌ها هستند. این پروتکل‌ها توسط یک سوییچ به عنوان یک سرور مرکزی در دسترس کلاینت‌ها می‌باشد که به همه چیز متصل و درخواست‌ها را هدایت می‌کند. پروتکل‌های انتقال داده در صورتی که فایل‌ها متعلق به شما باشد،امکان دسترسی را فراهم می کنند.


شبکه‌ها می‌توانند چندین پروتکل انتقال داده‌ را اجرا کنند، ولی دو مورد از آن‌ها  برای بیشتر شبکه‌ها مشترک هستند:
پروتکل اینترنت (IP) و پروتکل کنترل انتقال (TCP). TCP داده‌ را در بسته ها  ترکیب می‌کند قبل از آنکه توسط IP ارسال شوند.

به TCP مانند یک فایل زیپ و به IP مانند یک آدرس ایمیل فکر کنید. اگر پدربزرگتان در شبکه‌های اجتماعی نباشد و دسترسی به فضای ابری شخصی شما نداشته باشد، شما باید عکس‌های مسافرت‌تان را از طریق ایمیل ارسال کنید. بجایی که عکس‌ها را یکی یکی ارسال کنید، می‌توانید آن‌ها را قبل از اینکه بفرستید، در فایل‌های زیپ دسته کنید. به روش مشابه، TCP فایل‌ها را در بسته ها ترکیب می‌کند، قبل از آنکه آن‌ها در اینترنت توسط IP فرستاده شوند.


مزایای NAS

یه فن‌آوری که در راه‌اندازی اداره خانگی یا کسب‌وکارهای کوچک کارایی داره همین NAS است که از درایوهای اکسترنال یا فضای ذخیره سازی متصل استفاده می‌کنه و اهمیت این قابلیت به خصوص زمانی مشخص می‌شه که درایو دچار مشکل بشه. دلیل اینکه کاربران به استفاده از NAS روی آوردن اینه که تمایل دارن فایل‌ها رو به صورت محلی و از راه‌ دور به اشتراک بذارن، فایل‌ها 24 ساعت شبانه روز در دسترس باشه و به data redundancy دست پیدا کنن، توانایی جایگزین و به روزرسانی هارد درایوها رو در سیستم داشته باشن و از همه مهم‌تر اینکه اونو به فضای ذخیره‌سازی ابری ادغام کنن تا یه فضا برای بک‌آپ گیری خودکار از داده‌ها داشته باشن

مزایای NAS:

  • نسبتاً ارزان


  • راهکاری مستقل


  • مدیریت آسان


  • امکان دسترسی از راه دور و دسترسی شبانه‌روزی به داده‌ها


  • طیف وسیعی از سیستم‌ها در سایز‌های مختلف که میشه از بین‌شون انتخاب کرد.


  • Volumeهای ذخیره‌سازی این فن‌آوری می‌تونن در مقابل خرابی درایوها تاب بیارن.


  • بک‌آپ گیری خودکار در دستگاه‌های دیگه و فضای ابری


معایب NAS

NAS از لحاظ مقیاس و عملکرد ضعیفه. هرچه تعداد کاربران بیشتری نیاز به دسترسی داشته باشن، احتمال اینکه سرور نتونه پاسخگوی اونا باشه بیشتره. در این حالت ممکنه بتونین فضای ذخیره‌سازی رو گسترش بدین اما به احتمال زیاد مجبور می‌شین که اون رو با یک سیستم قوی‌تر جایگزین کنین که یک پردازنده بزرگ‌تر، memory بیشتر و امکان اتصال سریع‌تر و بهتر به شبکه رون داشته باشه. یکی دیگه از معایب این فن‌آوری مربوط به ماهیت شبکۀ اترنت است. اترنت برای انتقال داده‌ها از جایی به جای دیگه منبع داده‌ رو به چند بخش تقسیم می‌کنه که بهشون می‌گن packets و اونا رو به فضای مقصد ارسال می‌کنه. بسته به ترافیک شبکه و مشکلاتی که وجود داره، ممکنه این packetها با تأخیر یا به صورت نامنظم ارسال بشن و ممکنه تا زمانی‌که تمامی packetها ارسال و مرتب نشدن، کاربر نتونه به فایل دسترسی پیدا کنه.

کاربران متوجه تأخیر ( اتصال کند یا مجدد) در ارسال فایل‌های کوچک نمی‌شن اما در حوزه‌هایی مثل تولید ویدئو که حجم فایل‌ها زیاده این تأخیر می‌تونه مشکل‌ساز باشه. تأخیر بیش از چند مینی ثانیه می‌تونه در فرایند تولید مثل ادیت ویدئو اختلال ایجاد کنه.


تفاوت NAS و فضای ابری

NAS به تنهایی یک فضای ابری نیست. فضاهای ابری محیط‌های تکنولوژی اطلاعات هستند که منابع مقیاس پذیر را از راه شبکه، چکیده، انبار، و اشتراک‌گذاری می‌کنند. NAS زمانی که فراهم‌کنندگان فضای ابری ذخیره سازی را بصورت قرارداد «زیرساخت به عنوان سرویس» به مشتری‌ها تحویل می‌دهند، می‌تواند بخش مهمی از یک فضای ابری باشد.


این مقاله چطور بود ؟
+1
0
+1
5
+1
2
مشاهده بیشتر

محمد حسنی

علاقمند به حوزه IoT و الکترونیک. در حال حاضر به مدت یکسال است که در تیم سخت افزار سازان نام آور به تولید محتوا مشغول هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا