آموزش‌های کاربردیبایگانی مطالبپروژه‌های Raspberry Pi

بهترین و با صرفه ترین روش اتوماسیون و مدیریت شبکه-2022

در طول دو دهه گذشته، شبکه‌ها با افزایش تقاضای ترافیک مواجه شده‌اند، زیرا هم سازمان‌ها و هم مصرف‌کنندگان به اتصال شبکه برای فروش، خدمات مشتری، ارتباطات داخلی و اشتراک‌گذاری اسناد متکی هستند. شبکه های نرم افزار محور (SDN)، یک فناوری کلیدی است که برای برآورده کردن این خواسته‌های جدید مورد نیاز است.

همراه ما باشید تا این ساختار را مورد بررسی قرار دهیم.


معرفی شبکه نرم‌افزار محور (SDN)

شبکه نرم‌افزار محور SDN (مخفف Software-Defined Networking) نمونه ی بروز رسانی شده از سایر شبکه‌های کامپیوتری ست که در آن بجای استفاده از دستگاه های شبکه فیزیکی نظیر سوییچ-روتر های عادی، از سوییچ-روتر هایی که قابلیت پشتیبانی از openFlow را دارند استفاده میگردد.

معرفی شبکه نرم‌افزار محور (SDN)

مدیران شبکه قادر به مدیریت خدمات شبکه از طریق کنترلر تعبیه شده در شبکه ی SDN ، قدرت اعمال نفوذ به سوییچ ها را دارا می باشند. شبکه های مبتنی بر نرم افزار SDN با استفاده از برنامه های نرم افزاری بصورت کاملا هوشمند کنترل می شوند و این قابلیت، کنترل و مدیریت کل شبکه بصورت مداوم توسط یک اپراتور را فراهم می کند. در شبکه ی SDN لایه های شبکه از 4 لایه به 3 لایه تقلیل پیدا میکنند که دقیقا بجای نرم افزار های داخلی موجود در روتر ها و سوئیچ هایی ترافیک را مدیریت می کنند، خارج از دستگاه عمل می کند. از این روش برای کنترل دسترسی به سوئیچ ها و همچنین شبکه سازی برای کنترل نرم افزار ها استفاده می کنند.


مهمترین مزایا استفاده از شبکه SDN

مهمترین مزایا استفاده از شبکه SDN

1. اطمینان بیشتر از طریق اتوماسیون

SDN یک گزینه عالی برای شبکه های بزرگ و پیچیده است که به زمان زیادی نیاز دارند. این به مهندسان این امکان را می دهد که شبکه ها را مجدداً مسیریابی کنند. به عنوان مثال، هنگامی که قطعی رخ می دهد، SDN (شبکه نرم افزار محور) را می توان پیکربندی کرد تا به طور خودکار در اطراف آن منطقه مسیریابی مجدد کند و اتصالات مورد نیاز کاربران شما را حفظ کند.


2. مدیریت شبکه کارآمدتر

SDN عملکرد شبکه شما را لحظه به لحظه مشاهده می کند. این قابلیت به شما امکان بهینه سازی عملکرد شبکه را می دهد تا کارایی آن (و همچنین کار تیم خود) را افزایش دهید.


3. صرفه جویی در هزینه

در گذشته موثرترین راه برای اطمینان از در دسترس بودن شبکه از طریق افزونگی (redundancy) بود که البته با تجهیزات و مدارها و هزینه های اضافی همراه بود. از آنجایی که SDN امکان تغییر مسیر خودکار یا آماده‌سازی عملکردها و مسیرهای جدید را بصورت لحظه ای ارائه می‌دهد، می‌توانید بدون افزودن سخت‌افزار جدید و افزایش هزینه‌ها، زمان آپ‌تایم خود را افزایش دهید.


4. مقیاس پذیری سریعتر

SDN افزایش خودکار (و کاهش مقیاس) را ارائه می دهد. این توانایی، همراه با دید اضافی که به ارمغان می‌آورد، به مهندسان توانایی عملیاتی می‌دهد تا ترافیک را در یک فضای وسیع عادی کنند و این کار را سریع و یکپارچه انجام دهند.


اتصال به رزبری پای با کنترلر های OVS + RYU

میخواهیم طبق تصویر زیر، این شبکه را پیاده سازی کنیم. دقت داشته باشید آدس های IP در تصویر فقط برای مثال می باشد و شما باید با توجه به آدرس IP تجهیزات خودتون، این شبکه را راه اندازی کنید.

اتصال به رزبری پای با کنترلر های OVS + RYU به کمک شبکه SDN

با عضویت رایگان در سایت می‌تونید ادامه مطلب رو مشاهده کنید.
این مقاله چطور بود ؟
+1
3
+1
8
+1
0
مشاهده بیشتر

محمد حسنی

حدود 3 سالی هست که در تیم سخت افزار سازان نام آور با اشتیاق به تولید محتوا مشغول هستم. علاقه شدیدی نسبت به طراحی، تحولات دنیای فناوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیا دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا