اخبار تکنولوژیبایگانی مطالب
مقاله جدید

SAN چیست و چگونه به کسب‌وکارها کمک می‌کند؟

دلتون می‌خواد با یک شبکه ذخیره‌سازی کارآمد به کسب‌وکارتون سود برسونین؟ اگه جوابتون به این سؤال آره است تا آخر این مقالۀ آموزشی با ما همراه باشین تا با مزایای شبکه ذخیره‌سازی (SAN) یا Storage Area Network آشنا بشین.

storage area network (شبکه ذخیره‌سازی SAN)

شبکه ذخیره‌سازی (SAN) مجموعه‌ای از دستگاه‌های ذخیره‌سازیه که شرکت‌های بزرگ از اون برای اجرای برنامه های کاربردی و انجام کارهاشون استفاده می‌کنن. این فناوری سیستم‌های ذخیره‌سازی رو به سروهای مختلف متصل می‌کنه. برای شناخت بهتر SAN و روش کارکرد آن از لینک زیر کمک بگیرید.

SAN چیست و چطور کار می‌کند؟

از اونجایی که این فناوری مجموعه‌ای از چندین سیستم کامپیوتریه که به هم وصل شدن به تسریع فرایند ذخیره‌سازی کمک می‌کنه. اگه مشکلی پیش بیاد این فناوری بار کاری (workload) رو به حداقل می‌رسونه و یه مسیر جایگزین ایجاد می‌کنه.


ویژگی ها و امکانات شبکه ذخیره‌سازی SAN

ویژگی ها و امکانات شبکه ذخیره‌سازی SAN

 مدیریت حوادث و فجایع

SAN منجر به افزایش میزان حفاظت از داده‌ها و در نتیجه افزایش ایمنی می‌شه. این فناوری به پیشبرد امور، مدیریت تداوم کسب‌وکار، نظیر مدیریت بحران‌ها، مدیریت و حل و فصل فجایع و رویارویی با حوادث کمک می‌کنه. علاوه بر این، این فناوری می‌تونه در برابر خرابی‌های فضای ذخیره‌سازی و ناهماهنگی‌ها مقاومت کند.


 متشکل از سوییچ‌ و هاست‌

SANها متشکل از هاست‌ها، دستگاه‌های ذخیره‌سازی و سوییچ‌هایی هستن که با فناوری‌ها و پروتکل‌های مختلف لینک شدن. SANها به کمک فناوری Fibre Channel ساخته شدن که برای اجرای و مدیریت فرایندها یک Fibre Channel Protocol استفاده می‌کنه


استفاده در دیتابیس‌های مختلف

بسیاری از زیرساخت‌های بزرگ و مجازی دسکتاپ و دیتابیس‌هایی مثل Oracle، Microsoft Server از SAN استفاده می‌کنن.


شبکه ذخیره‌سازی SAN با استفاده از چه روش‌هایی می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند؟

رشد سریع کسب و کار ها به کمک شبکه ذخیره‌ سازی SAN

SAN به کسب‌وکارها و شرکت‌های IT کمک می‌کنه داده‌هاشون رو به شیوه‌ای مؤثر مدیریت کنن. این فناوری به طور تمام وقت روی سیستم‌های ذخیره‌سازی شرکت‌ها در دسترسه و تمامی افراد حاضر در سازمان می‌تونن به اون دسترسی داشته باشن.

مقاومت در برابر خرابی سخت‌افزار:

SAN سیستمی کارآمد برای مدیریت سرورها است. افراد حاضر در سازمان می‌تونن به کمک این فناوری به داده‌ها دسترسی پیدا کنن. همچنین این فناوری می‌تونه در برابر خرابی‌ سخت‌افزارها مقاومت کنه.


یک فناوری گران‌قیمت با فرایند پیچیدۀ نصب:

این فناوری گرون قیمته و فرایندش نصبش پیچیده است و در این فرایند به کمک و پشتیبانی آدم‌ها نیازه. این فناوری از NAS پیچیده‌تر و مقاوم‌تره و راهکار ذخیره‌سازی و مدیریت دادۀ خوبی ارائه می‌ده.

فضای ذخیره سازی متصل به شبکه NAS چیست ؟


مدیریت کارآمد داده:

این فناوری برای محیط‌های کاری خاص طراحی شده و از دستگاه‌ها، نرم‌افزارها و سوییچ‌های شبکه تشکیل شده. قابلیت‌های پیشرفته و فناوری‌ کاملاً مناسبی که در SAN به کار رفته به مدیریت بهتر داده‌ها کمک می‌کنه. سیستم نگهداری فایل‌ها رو سرورهایی مدیریت می‌کنن که در SAN قرار دارن.


توانایی مدیریت چند سرور:

چندین سرور رو می‌شه به SAN متصل نمود. هر تعداد سرور که بخواید می‌تونین به این فناوری متصل کنین و در این مورد هیچ محدودیتی وجود نداره. این فناوری در تکنیک مجازی‌سازی عملکرد خوبی داره. علاوه بر این، ظرفیت SAN بیش از 1012 بایت است.


توزیع فضای ذخیره‌سازی به طور یکنواخت:

این فناوری می‌تونه فضای ذخیره‌سازی رو به صورت یکنواخت در سراسر سازمان توزیع کنه. علاوه بر این، دستگاه‌های ذخیره‌سازی رو مجدداً به هم وصل می‌کنه که منجر به مدیریت متمرکز و هم‌چنین کاهش هزینه‌های مالکیت می‌شه.


تأمین امنیت داده‌ها:

این فناوری امنیت داده‌ها رو تأمین می‌کنه. با استفاده از Access Control List موجود در سوییچ‌ها می‌شه به کاربران مجاز اجازۀ دسترسی به شبکه رو داد. افراد می‌تونن به داده‌ها و اپلیکیشن‌هایی که برای کاربران لازمن دسترسی داشته باشن.


مکانی ثابت برای ذخیره‌سازی:

SAN همۀ سرورها رو از طریق سوییچ‌ها به هم متصل می‌کنه. در این فناوری نیازی نیست دستگاه‌ها رو به جای دیگری انتقال داد. حتی با توجه به نیازهای شرکت می‌شه دستگاه‌های ذخیره‌سازی بیشتری به SAN اضافه کرد.


ویژگی‌های امنیتی پویا:

ویژگی امنیتی این فناوری باعث می‌شه سرورها برای مدت زمان طولانی به کار خودشون ادامه بدن. شبکۀ ذخیره‌سازی در حین انجام تعمیرات و نگهداری در دسترس خواهد بود.


انتقال یکپارچۀ داده‌ها:

به کمک این فناوری می‌شه داده‌ها رو به صورت یکپارچه و بدون اینکه مشکلی از سوی سرور پیش بیاد انتقال داد. علاوه بر این، چندین میزبان می‌تونن از طریق این فناوری به انواع مختلفی از دستگاه‌های ذخیره‌سازی که به همون شبکه وصل هستن دسترسی پیدا کنن. تمامی دیتاها در SAN ذخیره می‌شن و سیستم به کمک این فناوری می‌تونه به داده‌های سرورها و دستگاه‌های ذخیره‌سازی دسترسی پیدا کنه.


بهبود استفادۀ از دیسک:

SAN با کاهش تعداد درایوها و دیسک‌ها باعث می‌شه استفاده از دیسک بهبود پیدا کنه. علاوه بر این، این فناوری داده‌ها رو به کمک بلوک دیسک شناسایی می‌کنه. این فناوری هزینۀ اجرای سیستم‌ها و دستگاه‌های ذخیره‌سازی رو کاهش می‌ده.


قابلیت‌های پیشرفته پشتیبان گیری:

از SAN می توان برای یک پشتیبان گیری ایده آل از داده‌ها استفاده کرد و این قابلیت برای سازمان ها و یا شرکت هایی اهمیت داره که زمان طولانی رو صرف پشتیبان‌گیری می‌کنند. SAN این قابلیت رو داره که در محیط کاری داده‌های مشابهی رو ایجاد کنه. علاوه بر این، این فناوری باعث کارآمدتر شدن IT Administrator System شده که روند پشتیبان گیری رو بهبود می‌بخشه. این فناوری برای پشتیبان و بازیابی از تکنیک بلوک به بلوک (block-by-block) استفاده می‌کنه.


مدیریت حوادثی که در فضای ذخیره‌سازی روی می‌دهد:

SAN می‌تونه موقعیت های زیادی رو به سیستم‌های ذخیره‌سازی مرتبط کنه. در چنین حالتی اگه دستگاه‌های ذخیره‌سازی محلی به داده‌ها آسیب برسونن این فناوری می‌تونه ازشون محافظت کنه. داده‌ها می‌تونن به نحوی ایمن در SAN به موقعیت مورد نظر منتقل بشن. این فناوری داده‌ها رو تکرار (replicate) می‌کنه و راه کار مؤثری برای بازیابی پس از حوادث ارائه می‌ده.


فرایند سریع بازیابی داده‌ها:

به کمک SAN می‌شه داده‌ها رو با سرعتی بیشتر از 5G بازیابی کرد. علاوه بر این، SAN یکی از سریع‌ترین فناوری‌های انتقال داده به شمار میاد.


مزایای انتخاب شبکه ذخیره‌سازی SAN

مزایای انتخاب شبکه ذخیره‌ سازی SAN

افزایش میزان استفاده از دیسک:

شاید بهبود استفاده از دیسک یکی از بهترین مزایای SAN باشه. DAS حدود %30 از دیسک رو استفاده می‌کند درحالیکه SAN حدود %80 اون رو بهبود می‌بخشد. استفاده بیشتر از دیسک، تعداد دیسک‌ها و درایوهای مورد نیاز، هزینۀ کلی سیستم‌ها و دستگاه‌های ذخیره‌سازی رو کاهش می‌ده.


پشتیبان در مدت زمان کمتر:

وقتی مدت زمان زیادی طول می‌کشه تا شرکتی از داده‌ها پشتیبان بگیره بهترین گزینه براش استفاده از SAN است. SANها قابلیت منحصر به‌فردی در تکرار آنی داده‌ها دارن و همین موضوع باعث می‌شه به گزینه خوبی برای پشتیبان گیری تبدیل بشه.


پشتیبان متمرکز:

سطح بلوک، پشتیبان سریع و IT Administrator System یکپارچه تنها چند مورد از ویژگی‌های منحر به فرد SAN هستن که باعث می‌شن فرایند پشتیبان بهبود پیدا کنه.


بازیابی از حوادث:

آرایه‌های ذخیره‌سازی ثانویه به کمک SAN می‌تونن به محیط‌های دورافتاده وصل بشن. اگر در صورت بروز حادثه‌ای دستگاه‌های محلی ذخیره‌سازی داده از بین برن، این فناوری از داده‌ها محافظت می‌کنه. وقتی که SAN داده‌ها رو تکرار می‌کنه، شرکت‌ها سریع‌تر می‌تونن اون حادثه رو پشت سر بذارن؛ داده‌ها در جای دیگری قرار دارن و فقط کافیه به موقعیت اصلی انتقالشون داد.


افزونگی:

علاوه بر این، SAN از طریق افزونگی محلی از داده‌ها محافظت می‌کنه. SAN از یک آرایه اضافی از دیسک‌ها استفاده می‌کنه و این آرایه برای سرورهایی که به SAN متصل هستن حکم یک نوع فضای ذخیره‌سازی محلی رو داره. به همین دلیل، میزان دسترس‌پذیری و سرعت عملکرد ورودی/خروجی SAN بیشتر از NAS است. SAN جزء کلاسترهای مجازی‌سازی هستن که امکان دسترسی متمرکز به دیتابیس‌ها رو فراهم می‌کنن.


فناوری‌های سریع دیسک:

SAN می‌تونه با سرعتی بالاتر از 5G داده‌ها رو بازیابی کنه.


جمع بندی

ارزش بازار شبکه ذخیره‌سازی SAN افزایش پیدا کرده و کسب‌وکارش گسترش پیدا کرده. طی یک سال گذشته ارزش بازار این فناوری 17.82 میلیارد دلار بوده. نکته جالب اینه که سهم آمریکای شمالی از این بازار %36.8 است. در آمریکا و کانادا هم رایانش ابری و استفاده از SAN محبوبیت زیادی به دست آورده.

به طور خلاصه، شبکه ذخیره‌سازی SAN یک سیستم ذخیره‌سازی کارآمد ارائه می‌ده که سرورها و کامپیوترهای مختلف رو به هم لینک می‌کنه. صنایع IT و کسب‌وکارهای مختلف زیادی برای ارائه دسترسی و تسریع مدیریت داده‌ها به استفاده از این فناوری روی آوردن.

این مقاله چطور بود ؟
+1
0
+1
0
+1
0
مشاهده بیشتر

محمد حسنی

علاقمند به حوزه IoT و الکترونیک. در حال حاضر به مدت یکسال است که در تیم سخت افزار سازان نام آور به تولید محتوا مشغول هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا