همه ما در مورد ربات هوش مصنوعی ChatGPT چیزهایی شنیدهایم. اما شاید تا به امروز تصور نمیکردید کدنویسی با این ربات هم امکانپذیر هست! در این مقاله ابتدا به معرفی و کارکرد این ربات هوش مصنوعی میپدازیم، سپس به راحتی یاد میگیریم که چگونه از ربات ChatGPT برای کدنویسی به زبان های ++C و MicroPython در بورد Arduino و ESP32 کمک بگیریم.
همراه من باشید.
پیدایش ChatGPT
ChatGPT نوامبر سال 2022 منتشر شد و باعث شگفتی کل جهان شد. این ربات میتونه به سؤالاتی که ساختار مشخصی ندارن، شبیه ما آدمها جواب بده و همین موضوع باعث ترس و حیرت انسانها شده.
چیزی که بیشتر از همه توجه مردم رو جلب کرد توانایی این ربات در تولید متنهای طبیعی و اصیل هست اما این ربات میتونه کدنویسی هم بکنه.
در واقع ChatGPT میتونه به زبانهای مختلفی از جمله ++C و MicroPython که میشه در میکروکنترلرها ازشون استفاده کرد، کدنویسی کنه. تو این پروژه قراره توانایی ربات ChatGPT رو در کدنویسی ماژول Arduino Uno و ESP32 محک بزنیم.
بیشتر نمونه کدها به زبان ++C و برای بورد Arduino IDE هستن ولی به کمک ChatGPT و به زبان MicroPython یک وب سرور ESP32 هم ایجاد خواهیم کرد.
دسترسی به ChatGPT
در حال حاضر، دسترسی به ChatGPT کاملاً رایگانه. در قدم اول باید یک حساب OpenAI داشته باشین و برای ایجاد حساب کاربری هم فقط کافیه آدرس ایمیلتون رو وارد کنین.
از طریق وبسایت OpenAI یا از صفحه خود ChatGPT میتونین در این مدل زبانی login کنین. گاهی اوقات باید در لیست انتظار باشین تا بتونین بهش دسترسی پیدا کنین. البته از زمانیکه OpenAI مقیاس سرورهاش رو افزایش داده تا بتونه جوابگوی تعداد زیاد کاربران ChatGPT باشه، به نظر میرسه که دیگه به لحاظ دسترسی به این مدل مشکلی وجود نداشته باشه.
رابط کاربری ChatGPT تقریباً ساده است و شامل یک صفحه اصلی و یک sidebar هست که سمت چپ صفحه قرار داره.
این Sidebar حاوی چتهای قبلی و یک کلید برای شروع چت جدید هست. وقتیکه login میکنین وارد یک صفحه چت جدید میشین. میتونین در این صفحه چت کنین یا سراغ چتهای قدیمیتون برید و ادامهش بدین.
در Sidebar زیر چتها چند تا menu وجود داره. از این قسمت میتونین چتهاتون رو پاک کنین، یا رابط رو روی حالت تاریک قرار بدین، به Discord Server یا صفحه FAQ شرکت برید. در آخر با استفاده از کلیدی که در پایین صفحه قرار داره میتونین logout کنین.
رابط اصلی در قسمت بزرگتر صفحه قرار داره که خیلی ساده است و فقط شامل یک کادر برای وارد کردن متن یک کلید Enter برای ارسال هست. در این قسمت میتونین درخواست یا query رو وارد کنین و کلید Enter یا فلش کناری کادر متنی رو بزنین. ChatGPT درخواستتون رو در قسمت بالای صفحه نشون میده و بهش جواب میده.
به همین روشی که از رابط برای متن استفاده میشه میتونین برای کدنویسی هم استفاده کنین. فقط کافیه به ChatGPT بگین چی لازم دارین و این مدل تمام تلاششو میکنه تا بهترین نتیجه رو به دستتون برسونه.