آموزش های کاربردیبایگانی مطالب

راه‌اندازی سرور NFS به کمک Block Storage

در این مقالۀ آموزشی، شیوۀ نصب نرم‌افزارهای لازم برای میزبانی و راه اندازی سرور NFS، پیکربندی دو تا نصب NFS روی سرور / کلاینت و همچنین نصب یا حذف اونا رو بهتون آموزش می‌دیم.


NFS چیست؟

NFS (یا Network File System) یک پروتکل سیستم فایل شبکه‌ای توزیع‌ شده است که به کمک اون می‌تونین دایرکتوری‌های راه دور رو روی سرور نصب کنین. با استفاده از این پروتکل می‌تونین فضای ذخیره‌سازی‌تون رو از یک جای دیگه مدیریت کنین و از چندین کلاینت مختلف در اون بنویسین. NFS روشی نسبتاً استاندارد و کارآمده که به کمک اون می‌تونین از طریق شبکه به سیستم‌ها راه دور دسترسی پیدا کنین. علاوه بر این، اگر لازم باشه به طور منظم به منابع مشترک دسترسی داشته باشین، این پروتکل می‌تونه خیلی به دردتون بخوره.

روش راه اندازی راه اندازی سرور NFS در Raspberry Pi


Blo‌ck storage چیست؟

Block storage نوعی فناوریه که فضاهای ذخیره‌سازی مبتنی بر شبکه رو به چند تا volume تقسیم می‌کنه؛ این فضاها رو معمولاً میزبانان هاست ارائه می‌دن. Block storage برخلاف Object storage معمولاً برای دسترسی مستقیم API مخصوص به خودش رو نداره. در عوض، Block storage رو باید روی یک سرور نصب کرد و از اون سرور اون رو به اشتراک گذاشت.


پیش نیاز های راه اندازی سرور NFS

برای راه اندازی سرور NFS به دو تا سرور نیاز دارین، به این صورت که یکی از این سرورها باید بخشی از Filesystem خودش رو با اون یکی سرور به اشتراک بذاره. برای انجام این پروژه به موارد زیر نیاز دارین:

  • دو سرور Ubuntu: ما در این پروژه از Ubuntu 22.04 استفاده می‌کنیم اما نسخه‌های اخیر Ubuntu یا Debian هم خوبن. هر کدوم از این سرورها باید یک کاربر non-root به همراه sudo، یک فایروال که با UFW راه‌اندازه شده باشه و یک شبکه خصوصی (اگه امکانش وجود داره) داشته باشن.

در این مقالۀ آموزشی، به سروری که دایرکتوری‌هاش رو به اشتراک می‌ذاره host و به سروری که این دایرکتوری‌ها رو نصب می‌کنه client می‌گیم. سرور host باید یک block storage volume داشته باشه که بهش الحاق شده باشه. علاوه بر این، باید آدرس IP هر دو تا سرور رو بدونین. علاوه بر زمانی‌که برای اولین بار از طریق SSH وصل می‌شین حتماً از آدرس شبکه خصوصی (در صورتی که در دسترسه) استفاده کنین.

در این مقاله برای اشاره به آدرس‌های IP از host_ip و client_ip استفاده می‌کنیم.


با عضویت رایگان در سایت می‌تونید ادامه مطلب رو مشاهده کنید.
این مقاله چطور بود ؟
+1
0
+1
1
+1
0
مشاهده بیشتر

محمد حسنی

علاقمند به حوزه IoT و الکترونیک. در حال حاضر به مدت یکسال است که در تیم سخت افزار سازان نام آور به تولید محتوا مشغول هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا