آموزش‌های کاربردیبایگانی مطالبپروژه‌های Raspberry Pi

معرفی محیط کاربری Raspi Config-Tool در سیستم عامل Raspbian

در این مقاله محیط کاربردی Raspi-Config Tool در سیستم عامل رزبین (Raspbian) را معرفی خواهیم کرد با ما همراه باشید.

برای آشنایی دستورات Raspbian در محیط لینوکس، دستور های کاربردی لینوکس در سخت افزار Raspberry Pi را مطالعه کنید.

اجرای ابزار Raspi-Config Tool

اگر از میزکار رزبری پای استفاده می کنید می توانید با کمک محیط گرافیکی رزبین با انتخاب Raspberry Pi Configuration در منوی preferences رزبری پای خود یا با استفاده از دستور زیر، Raspi-config Tool را فرا بخوانید.

sudo raspi-config

Raspi-Config Tool

در این صورت منو خاکستری رنگی اجرا خواهد شد که برای حرکت بین گزینه های این صفحه می توانید از کلید های جهت دار کیبورد استفاده کنید.


1 – رمز عبور (change user password):

کاربر پیش فرض در سیستم عامل رزبین “Pi” با رمز عبور raspberry نام دارد. می توانید رمز عبور این کاربر را در قسمت  change user password تغییر دهید.


2 – تنظیمات شبکه (Network options):

در این قسمت شما با تنظیمات شبکه سرکار دارید که در زیر توضیحات هر قسمت آورده شده است:

Hostname

  • با انتخاب این گزینه شما امکان عوض کردن نام شبکه رزبری پای را خواهید داشت. در واقع این گزینه زمانی کاربرد خواهد داشت که بطور مثال شما چندین رزبری پای داشته باشید، با این گزینه می توانید اسم شبکه آن ها را تغییر دهید.

Wi-Fi

  • این گزینه به شما امکان ست کردن SSID شبکه را خواهد داد. این گزینه برای افرادی که نمی خواهند با محیط command line سرکار داشته باشند بسیار کار آمد خواهد بود.

Network Interface Names

  • این گزینه به شما اجازه فعال یا غیرفعال کردن نام های قابل پیش بینی شبکه را می دهد. این گزینه بصورت پیش فرض غیرفعال می باشد. فقط در صورتی این گزینه را فعال کنید که به آن نیاز داشته باشید.

3 – تنظیمات بوت (Boot Options):

سومین گزینه ای که با آن مواجه خواهید شد تنظیمات بوت می باشد که همانطور که از اسم آن پیداست با این گزینه شما تعیین می کنید که رزبری پای چگونه بوت شود. به صورت پیش فرض رزبری پای دسکتاپ را بوت خواهد کرد.

Desktop/CLI

  • این گزینه به شما حق انتخاب بوت شدن رزبری پای بین دسکتاب یا محیط خط فرمان را می دهد.

Wait for Network at Boot

  • اگر می خواهید رزبری پای در زمان بوت شدن منتظر اتصال شبکه بماند این گزینه را فعال کنید.

Splash Screen

  • این گزینه اجازه  مشاهده صفحه گرافیکی یا صفحه پیش فرض نوشته در هنگام بوت را می دهد. این گزینه در زمانی کارآمد خواهد بود که  بخواهید در هنگام بوت خطا ها را مشاهده کنید.

4 – تنظیمات منطقه (Localisation Options):

در این گزینه تنظیماتی همچون منطقه جغرافیایی، زمان محلی و یا بروز رسانی فرم کیبورد رزبری پای  قابل دسترسی می باشد.

Change Locale

  •  با انتخاب این گزینه قادر خواهید بود که منطقیه جغرافیایی خود را تغییر دهید.

Chang‌e Timezone

  • برای تغییر زمان محلی رزبری پای از این گزینه استفاده کنید. این گزینه به راحتی زمان محلی شما را با همگام سازی منطقه تغییر خواهد داد.

Change Keyboard Layout

  • با توجه به زیاد بودن انواع فرم کیبورد ها کمی طول خواهد کشید تا همه فرم ها بطور کامل بارگزاری شوند. پس از بارگزاری کامل قادر خواهید بود مناسب ترین فرم کیبورد برای رزبری پای را انتخاب کنید.

Change Wifi Country

  • پیشنهاد می شود حتما این گزینه را طبق محل زندگی فعلی خود تنظیم کنید.


5 – تنظیمات رابط (Interfacing Options):

این گزینه به شما امکان فعال یا غیر فعال کردن رابط های قابل استفاده در رزبری پای را خواهد داد.

Enable Camera

  • درصورتی که بخواهید از ماژول دوربین رزبری پای استفاده کنید، این گزینه را فعال کنید.

SSH

  • این گزینه امکان فعال کردن یا غیرفعال کردن دسترسی SSH را خواهد داد. فعال کردن این گزینه به رزبری پای اجازه ریموت شدن را خواهد داد. اگر قصد استفاده از SSH را ندارید بهتر است که این گزینه را به صورت غیر فعال رها کنید.

VNC

  • در نسخه های آخر رزبری پای، به صورت پیش فرض VNC نصب شده است. درصورتی که تمایل اتصال رزبری پای به realVNC را دارید این گزینه را فعال کنید.

SPI

  • این گزینه به شما امکان می دهد ماژول هسته  (Serial Peripheral Interface) SPI مورد نیاز PiFace را فعال یا غیرفعال کنید. همچنین این امکان را می دهد که یک ارتباط سریال چهار سیمه را بین دستگاه های مختلف در فاصله نزدیک برقرار کنید.

I2C

  • این گزینه به شما امکان می دهد ماژول هسته I2C را فعال یا غیرفعال کنید. همچنین می توانید ارتباط سریال دو سیمه بین دو دستگاه در فاصله‌ی نزدی برقرار کنید.

Serial

  • این گزینه به شما امکان می دهد که پیام های پوسته و هسته را از اتصال سریال فعال یا غیرفعال کنید.

1-Wire

  • اگر قصد استفاده از سنسور دما DS18B20 یا سایر دستگاه هایی را دارید که از پروتکل 1 سیمه استفاده می کنند (پروتکل ارتباطی سریال که برای برقراری ارتباط غیر از  GND تنها از یک پین استفاده می‌کند)، رابط 1 سیمه را روشن کنید.

Remote GPIO

  • این گزینه اجازه ریموت شدن به پایه های GPIO خواهد داد. فقط درصورتی که می خواهید از این امکان استفاده کنید، آن را فعال کنید.

Overclock – 6

شما قادر هستید با اورلاک کردن رزبری پای قدرت پردازشی آن را افزایش دهید بصورت پیش فرض اورلاک رزبری پای غیرفعال می باشد و قدرت CPU به 700MHZ محدود می باشد. به هر حال شما می توانید تا 1000MHZ قدرت پردازنده را اورلاک کنید. البته این مقادیر بستگی به مدل رزبری پای شما خواهد داشت. توجه داشته باشید که اورلاک کردن باعث کاهش عمر مفید رزبری پای خواهد شد.

آموزش اورکلاک رزبری پای


7 – تنظیمات پیشرفته(Advanced Options):

تنظیمات پیشرفته اندکی پیچیده خواهد بود، شما تا زمانی که نخواهید از چهارچوب امکانات رزبری پای خارج شوید به این گزینه احتیاجی نخواهید داشت.

Expand Filesystem

  • اگر رزبین را با استفاده از NOOBS نصب کردید به راحتی می توانید این گزینه را نادیده بگیرید، به دلیل اینکه NOOBS بصورت خودکار فایل های سیستمی را برای شما باز خواهد کرد.

Overscan

  • اگر متوجه شدید که در تصویر حاشیه سیاه رنگی ایجاد شده است، اصطلاحا با مشکلی به اسم “underscan” مواجه شده اید. از طرف دیگر ممکن است متوجه شوید که ابعاد تصویر از کادر استاندارد خارج شده اند که این مشکل “overscan” نام دارد. اگر شما با مشکل underscan مواجه شدید گزینه overscan را فعال کنید. برای اصلاح تصویر در حال نمایش شما امکان تغییرات بیشتر در config.txt را خواهید داشت.

Memory Split

  • توسط این گزینه شما قادر خواهید بود مقدار مموری (memory) قابل دسترس برای (graphics Processing Unit) GPU را بسته به نوع استفاده خود تعیین کنید.

Audio

  • تنظیمات صدا به شما این امکان را میدهد که بصورت اجباری (force) خروجی از جک 3.5 یا پورت HDMI باشد. بصورت پیش فرض این گزینه در حالت اتوماتیک هست که به معنی تشخیص خودکار خروجی صدا می باشد.

Resolution

  • اگر از رزولوشن یا وضوح پیش فرض خوشتان نمی آید با استفاده از این گزینه می توانید تغییرات دلخواه خود را اعمال کنید. هرچه رزبری پای قوی تری در اختیار داشته باشید گزینه های بیشتری برای تغییر در اختیار خواهید داشت.

Pixel Doubling

  • این گزینه هر پیکسل را دو برابر خواهد کرد و تصویر شما را دو برابر حالت واقعی آن نشان خواهد داد. کاربرد این گزینه بیشتر در تصاویر با وضوح بالا یا تلویزیون های بزرگ می باشد. درصورتی که در مشاهده تصاویر با اختلال مواجه شدید این گزینه شاید برای شما کارآمد باشد.

GL Driver

  • با این گزینه شما امکان فعال یا غیرفعال کردن درایور آزمایشی GL یا (experimental GL driver) را خواهید داشت. بهتر است این گزینه را تا زمانی که به آن احتیاجی پیدا نکرده اید غیرفعال نگه دارید.


8 – بروز رسانی(Update)

این گزینه برای بروز رسانی به آخرین نسخه Raspi Config tool و همچنین ارتقاء تمام نرم افزار ها می باشد. بهتر است که همیشه دستگاه را به روز نگه دارید.


9 – درباره (About Raspi-Config Tool)

اگر نیاز به توضیحات بیشتری در خصوص Raspi-Config tool دارید از این گزینه استفاده کنید.

قابلیت های حذف شده(Removed Features)

اگر متوجه حذف شدن قابلیت خاصی شده اید که دیگر در دسترسی نیست در این گزینه می توانید به دنبال آن بگردید.


Add to Rastrack

اگر بخواهید رزبری پای را در نقشه جهانی کاربران رزبری پای مشاهده کنید، می توانید به راحتی با استفاده از این گزینه رزبری پای خود را در نقشه اضافه کنید. البته این قابلیت دیگر در دسترس نمی باشد.


Finishing using the Raspi-Config Tool

با انتخاب گزینه finish تمام تنظیمات صورت گرفته توسط شما اعمال خواهد شد. احتمالا در انتها از شما درخواست راه اندازی مجدد (reboot) شود که برای اعمال صحیح همه تنظیمات بهتر است به دستگاه اجازه راه اندازی مجدد را بدهید.

نصب نرم‌افزار AnyDesk بر روی رزبری‌پای

توجه داشته باشید اگر شما تغییراتی در ظرفیت SD Card خود اعمال کردید دستگاه با کمی تاخیر راه اندازی خواهد شد.


منبع

این مقاله چطور بود ؟
+1
9
+1
22
+1
0
مشاهده بیشتر

محمد حسنی

حدود 3 سالی هست که در تیم سخت افزار سازان نام آور با اشتیاق به تولید محتوا مشغول هستم. علاقه شدیدی نسبت به طراحی، تحولات دنیای فناوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیا دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا