یکی از ویژگی های قدرتمند Raspberry Pi وجود ورودی و خروجی های همه منظوره در آن می باشد. در این آموزش به معرفی و توضیح کاربرد پین های چند منظوره در بورد Raspberry Pi می پردازیم. تا آخر آموزش همراه ما باشید.
معرفی پین های چند منظوره در Raspberry Pi

هر کدام از این پایه ها می تواند به عنوان ورودی یا خروجی مورد استفاده گسترده ای قرار گرفته شود. شماره گذاری پین های GPIO به صورت نا مرتب می باشد. دو پین GPIO0 و GPIO1 برای کاربردهای پیشرفته رزرو شده هستند.

ولتاژ
دو پین 5 ولت و دو پین 3.3 ولت به همراه 8 پین زمین که غیر قابل تنظیم هستند، بر روی بورد وجود دارند. سایر پین های همه منظوره 3.3 ولت بوده و به عنوان ورودی یا خروجی قابل استفاده هستند. هر پین که به عنوان خروجی یا ورودی تعریف شود امکان تنظیم مقدار یک (3.3 ولت) و صفر (صفر ولت) را دارد. پین های GPIO2 و GPIO3 مجهز به مقاومت بالاکش (pull-up resistors) هستند که وضعیت سیگنال را به یک حالت پایدار (صفر یا یک) میبرند. علاوه بر عملکرد ساده ورودی خروجی تمام پین ها، بعضی عملکردهای ویژه ای بر روی پین های مشخصی تعریف شده است.
PWM (pulse-width modulation)
- PWM به صورت نرم افزاری بر روی تمام پین ها و همچنین ه صورت سخت افزاری بر روی پین های GIO12, GPIO13, GPIO18, GPIO19 در دسترس می باشد
گذرگاه ارتباط جانبی سریال
- SPI0: MOSI (GPIO10); MISO (GPIO9); SCLK (GPIO11); CE0 (GPIO8), CE1 (GPIO7)
- SPI1: MOSI (GPIO20); MISO (GPIO19); SCLK (GPIO21); CE0 (GPIO18); CE1 (GPIO17); CE2 (GPIO16)
گذرگاه I2C
- Data: (GPIO2); Clock (GPIO3)
- EEPROM Data: (GPIO0); EEPROM Clock (GPIO1)
سریال
- TX (GPIO14); RX (GPIO15)
در اتصال قطعات به پین های GPIO باید نکاتی را مورد توجه قرار داد:
- LED ها با مقاومت به پین ها متصل شوند تا جریان عبوری از آنها را محدود نماید.
- از پین های 5 ولت برای اتصال اجزاء 3.3 ولتی استفاده نشود.
- موتور ها با کمک مدارهای واسط به پین ها متصل شوند.
به منظور استفاده از پورت های GPIO کاربر مورد نظر باید عضو گروه GPIO باشد. کاربر pi به طور پیش فرض عضو این گروه می باشد، اما جهت عضویت سایر کاربران باید به صورت دستی انجام شود
از دستور زیر میتوانید سایر کاربران را عضو گروه GPIO بکنید.
sudo usermod -a -G gpio <username>
5 دیدگاه