در این مقاله شما با شبکه Ethernet و کاربرد های آن آشنا خواهید شد. همراه ما باشید و سوالات خود را در بخش نظرات بپرسید.
معرفی شبکه اترنت (Ethernet)
اترنت راهی برای اتصال کامپیوتر ها در شبکه بطور فیزیکی است. معمولا به شبکه محلی (LAN) اتلاق میشود که با کمک یک روتر و چند کابل اترنت میتواند ساخته شود. ایده اولیه شبکه اترنت برای ارتباط بین کامپیوترها و دیگر دستگاه ها به منظور به اشتراک گذاری فایل ، اطلاعات و دیتا بین آنها بود. هنوز هم بعد از سالها از معرفی آن به علت سرعت بالا ، امنیت و قابل اعتماد بودن ،یکی ازروش های اتصال شبکه پرطرفدار است.
دستگاه هایی که با اترنت متصل میشود کمتر در برابر اختلالات شبکه ای آسیب پذیر هستند و همچنین از امنیت بیشتری نسبت به اتصال بی سیم برخوردارند.
کابل rj45 رابط فیزیکی استاندارد شبکه وجزو جدایی ناپذیر اتصال اترنت است.
هر پورت اترنت قابلیت گذردهی مقدار مشخصی اطلاعات را دارد بنابراین با دوبرابر کردن تعداد پورت ها میتوان سرعت انتقال اطلاعات را دوبرابر کرد.
کاربرد کامپیوتر های تک بورد با دو اترنت (Ethernet)
از رایج ترین کاربردهای کامپیوتر های تک بورد دارای دو رابط اترنت استفاده از آنها به عنوان روتر می باشد. به این دلیل که اکثر این بوردها قابلیت پشتیبانی از سیستم عامل openWrt را دارند. امکانات بیشتری نسبت به یک روتر معمولی در اختیار شما قرار می دهند.
از دیگر کاربردهای کامپیوتر های تک بوردی با دو رابط اترنت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده به عنوان sniffer برای رصد دیتا هایی که از طریق شبکه در حال حرکت هستند.
- برای ساخت فایروال محیطی (perimeter firewall) بین یک شبکه خصوصی و شبکه عمومی.
- با داشتن دو رابط اترنت ، حافظه داخلی کافی و رابط usb برای استفاده به عنوان NAT (network address translation) گزینه مناسبی است.
- در صورتی که بخواهید با استفاده از چنین بوردهایی کلاستر بسازید. با ایجاد پروتکل master/slave فقط یکی از بورد ها (master) نیاز به دسترسی مستقیم به منبع تغذیه دارد. باقی بوردها (slaves) با همان کابل ارتباطی اترنت تغذیه میشوند. اینکار حجم سیم کشی ها در کلاستر را به خوبی کاهش میدهد.
انواع کامپیوتر تک بورد با دو اترنت (Ethernet):
بوردهای خانواده Nanopi RxS:
این بورد ها دارای دو رابط اترنت Gbps1 هستند و همچنین با پشتیبانی از openWrt یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده در پروژه های شبکه می باشند.
بورد OrangePi R1:
این بورد با دو رابط اترنت و سرعت 100Mb مناسب برای پروژه های شبکه به خصوص sniffer، firewall و smarthome server می باشد.
بورد +Odroid h2 :
این بورد با دو رابط اترنت با سرعت 2.5 Gbps از سرعت بیشتری نسبت به بورد های قبلی برخوردار است که باعث میشود برای انتقال رسانه تصویری گزینه بهتری باشد .
جدول زیر چند نوع کامپیوتر تک بورد با دو رابط اترنت را با هم مقایسه میکند: