آموزش های کاربردیبایگانی مطالبپروژه های Arduino

نحوه‌ی استفاده از سنسور فاصله سنج در Arduino

در این پروژه آموزشی تمرکز ما بر راه اندازی سنسور TCRT5000 IR هست. علاوه بر این، در این مقاله روشی برای حذفِ نویزهای استاتیک و با بسامد کم (low frequency) معرفی می‌کنیم. در انتها می تونیم سنسور TCRT5000 IR رو با بورد Arduino UNO راه اندازی کنیم تا بتونیم مقادیر رو در سریال مانیتور مشاهده کنیم.


قطعات مورد نیاز برای راه اندازی سنسور TCRT5000 IR در Arduino

قطعات مورد نیاز برای راه اندازی سنسور TCRT5000 IR در Arduino

لیست قطعات مورد نیاز

  • بورد Arduino UNO

  • سنسور TCRT5000

  • مقاومت Resistor 100 Ohm

  • مقاومت Resistor 1k Ohm

  • کابل Jumper

اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های آنلاین

  • Arduino IDE


معرفی پروژه

در این مقاله، مدار پایه‌ی سنسور TCRT5000 IR به همراه عملکردش رو به شما نشون می‌دیم. معمولاً از این سنسور برای اندازه‌گیری فاصله تقریبی سنسور تا هدف و یا اندازه‌گیری فاصله‌های نزدیک مثل ربات‌های مسیریاب (line-following)، ثبت خودکار داده در کنتور آب/برق و… استفاده می‌شه. وجود نویز استاتیک در محیط پیرامون برای این نوع سنسورها نوعی نقص محسوب می‌شه. به همین دلیل، تمرکز اصلی این مقاله آموزشی، ساخت برنامه‌ای هست که بتونه همه‌ی نویزهای محیطی رو حذف کنه. لذا، بعد از اجرای این متد، دیگه لازم نیست سنسور IR رو برای محیط‌های مختلف کالیبره کنین.


کارکرد سنسور IR

اندازه‌گیری فاصله با استفاده از سنسور IR خیلی آسونه. یک طیف (beam) از سنسور IR به سمت هدف فرستاده می‌شه و فوتودیود طیف منعکس‌شده رو دریافت می‌کنه. فوتودیود شدت نور رو اندازه می‌گیره ( بیشتر نور IR). دیود IR علاوه بر اینکه شدت نور رو اندازه می‌گیره به نور مرئی هم حساسه. شدت نور IR که فوتودیود ثبتش کرده فاصله بین سنسور و هدف رو نشون می‌ده.

طرز کار سنسور TCRT5000 IR

این روش خیلی دقیق نیست و خروجی‌ اون هم غیرخطی هست. همان‌طوری که قبل از این هم گفتیم، وجود نویز محیطی برای این نوع سنسورها نوعی نقص محسوب می‌شه، به همین دلیل، کاربران باید هر بار که محیط تغییر می‌کنه اون رو هم کالیبره کنن.


برای شناخت بهتر این سنسور می‌تونید از لینک زیر استفاده کنید.

معرفی کامل و بررسی سنسور TCRT5000 IR


با عضویت رایگان در سایت می‌تونید ادامه مطلب رو مشاهده کنید.
این مقاله چطور بود ؟
+1
2
+1
0
+1
0
مشاهده بیشتر

محمد حسنی

علاقمند به حوزه IoT و الکترونیک. در حال حاضر به مدت یکسال است که در تیم سخت افزار سازان نام آور به تولید محتوا مشغول هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا