آموزش‌های کاربردیبایگانی مطالبپروژه‌های Raspberry Pi

آموزش نصب و راه اندازی سیستم عامل اندروید در میکروکنترلر رزبری پای

سیستم عامل مورد استفاده در رزبری پای Raspbian هست؛ Raspbian یک سیستم عامل رسمی Raspberry Pi مبتنی بر لینوکس هست. ما می‌تونیم به آسونی سیستم عامل‌های لینوکس و ویندوز رو روی رزبری پای نصب کنیم اما به دلیل عدم پشتیبانی کافی از سمت اندروید، نصب این سیستم عامل آسون نیست. البته نسخه‌های سفارشی‌سازی شده‌ای از سیستم عامل اندروید موجوده که از رزبری پای پشتیبانی می‌کنن اما هیچ کدومشون عملکرد اندروید اصلی رو ندارن. با این حال، اگه هنوز هم قصد دارین از این سیستم عامل در رزبری پای استفاده کنین، چند تا سیستم عامل اندروید مثل emteria.OS، Lineage OS، Custom Android 7.1 build قابل استفاده هست.

آموزش نصب اندروید در رزبری پای

در این پروژه قصد داریم رزبری پای رو با استفاد از پلتفرم مطرح emteria.OS در یک دستگاه اندروید تغییر بدیم.


نصب سیستم عامل اندروید در رزبری پای با استفاده از پلتفرم Emteria OS

نصب سیستم عامل اندروید در رزبری پای با استفاده از پلتفرم Emteria OS

Emteria.OS نمونه کامل سیستم عامل اندروید برای رزبری پای هست. استفاده از این پلتفرم در راه‌اندازی اولیه رایگانه اما محدودیت‌هایی هم داره، البته اگر قصد دارین این پلتفرم رو برای مقاصد صنعتی استفاده کنین باید حتماً از نسخه licensed استفاده کنین. با انتخاب نسخه رایگان می‌تونین از emteria.OS استفاده کنین. استفاده از این نسخه یک سری مشکلات داره، مثلا هر هشت ساعت یک بار ریبوت می‌شه و یک watermark در یک گوشه داره. البته این نسخه برای تِست خوبه اما اگه می‌خواین از اون در سطح صنعتی استفاده کنین، پیشنهاد می‌کنم نسخه کامل آن را خریداری یا تهیه کنید.

نصب نرم افزار AnyDesk در رزبری پای

Emteria OS مبتنی بر RTAndroid هست و برای استفاده در حوزه کسب‌وکار مناسب‌تره. Emteria قراره در آینده نزدیک نسخه استفاده شخصی  هم بهش اضافه بشه.


مرحله اول: ثبت نام در emteria.com

برای دانلود  emteria OS installer اول باید در وب‌سایت رسمی emteria ثبت نام کنین. برای انجام این کار، وارد سایت emteria.com بشین و از قسمت بالا سمت راست روی گزینه Register کلیک کنین و اطلاعات شخصی‌تون رو وارد کنین، بعد هم ایمیل‌تون رو تائید کنین و وارد وب‌سایت emteria.OS بشین.

روش نصب سیستم عامل اندروید در رزبری پای با استفاده از پلتفرم Emteria OS


مرحله دوم: دانلود installer

در وب‌سایت emteria روی گزینه downloads کلیک کنین و emteria OS installer برای ویندوز رو دانلود کنین و بعد installer رو نصب کنین. این installer فایل SD تصویر emteria.OS رو به یک کارت SD فلش می‌کنه.

راه اندازی سیستم عامل اندروید در رزبری پای با استفاده از پلتفرم Emteria OS

حالا installer رو اجرا کنین و نام و رمز عبور emteria.com خودتون رو وارد کنین و روی گزینه Login کلیک کنین.

راه اندازی سیستم عامل اندروید در رزبری پای با استفاده از پلتفرم Emteria OS


مرحله سوم: فلش کردن کارت SD

حالا در پنجره‌ی بعدی، Raspberry Pi رو به عنوان دستگاهی که قصد دارین سیستم عامل رو روش نصب کنین انتخاب کنین. کارت SD رو به عنوان محل نصب انتخاب کنین و منتظر بمونین installer فایل تصویر emteriaOS رو دانلود کنه و بعد تصویر رو در کارت microSD فلش کنین.

راه اندازی سیستم عامل اندروید در رزبری پای با استفاده از پلتفرم Emteria OS

بعد از تکمیل این فرایند، installer رو ببندین و کارت microSD رو خارج کنین. حالا کارت SD رو به Raspberry Pi بزنید. یک نمایشگر، کیبورد، ماوس رو به RPi وصل کنین و اونو روشن کنین.

حالا سیستم عامل اندورید ریبوت می‌شه. این فرایند کمی طول می‌کشه. بعد از این، صفحه زیر باید بهتون نمایش داده بشه. روی گزینه next در قسمت پایین سمت راست کلیک کنین.

راه اندازی سیستم عامل اندروید در رزبری پای با استفاده از پلتفرم Emteria OS

در پنجره‌های بعدی، زبان و منطقه زمانی رو انتخاب کنین و شبکه وای فای رو هم راه‌اندازی کنین.

پس از اون، صفحه اصلی Emteria OS به شما نشون داده می‌شه (تصویر زیر).

اجرا سیستم عامل اندروید در رزبری پای

سیستم عامل اندروید روی رزبری پای نصب شده است.


اجرای اپلیکیشن‌های اندروید روی RPi

حالا دیگه اندروید روی RPi شما اجرا می‌شه و می‌تونین چند تا اپلیکیشن نصب کنین. در اندروید رسمی از Play Store برای نصب اپلیکیشن‌‌ها استفاده می‌شه اما در Emteria OS به راحتی می‌تونین اپلیکیشن‌ها رو از F-Droid دانلود کنین. درصورتی که میخواهید سیستم عامل های رسمی همچون debian رو در رزبری پای نصب کنید از آموزش زیر استفاده کنید.

آموزش نصب سیتسم عامل در رزبری پای

از home screen اپلیکیشن F-Droid رو باز کنین. کارکرد این اپلیکیشن شبیه Play Store هست و مثل Play Store در این اپلیکیشن هم دسته‌بندی‌های مختلفی برای برنامه‌ها وجود داره. اپلیکیشن‌های مورد نظرتون رو هم می‌تونین جست‌وجو کنین.

اپلیکیشنی که قصد نصب اون رو دارین انتخاب کنین و بعد روی کلید install کلیک کنین.


Sideload اپلیکیشن‌های اندورید در رزبری پای

بعضی از اپلیکیشن‌های اندروید که در F-Droid موجود نیست رو می‌تونین با استفاده از فایل APK نصب کنین. برای مثال، اگه قصد دارین Netflix رو نصب کنین، می‌تونین با استفاده از مرورگر emteria OS اونو نصب کنین.

بعد از دانلود APK نصبش کنین. حالا دیگه می‌تونین در رزبری پای از نتفلیکس استفاده کنین.


سیستم عامل‌های مختلف اندروید مناسب رزبری پای

هیچ سیستم عامل اندروید رسمی برای RPi وجود نداره، اما چند تا سیستم عامل اندروید که عملکرد قابل قبولی در Raspberry Pi دارند رو در این قسمت بهتون معرفی میکنم:

Emteria OS -1

با استفاده از emteria OS به راحتی می‌تونین سیستم عامل‌های مبتنی بر اندروید رو روی RPi نصب کنین. Emteria.OS مملو از سیستم عامل‌های اندروید برای RPi هست. سه نسخه از emteria OS موجوده: نسخه Evolution، Personal و Business. نسخه Evolution رایگانه اما محدودیت‌هایی هم داره، اما نسخه‌های Personal و Business پولی هستن.

در حال حاضر، از نسخه کنونی emteria OS بیشتر در حوزه کسب‌وکار استفاده می‌شه. در صنایع، از emteria OS می‌تونین برای ماشین‌های فروش خودکار و بیلبوردهای دیجیتال برای فروش و کنترل تجهیزات صنعتی استفاده کنین.


LineageOS -2

Lineage OS به طور رسمی از RPi پشتیبانی نمی‌کنه ما افرادی اونو برای Pi 3B و Pi 3B+ شخصی‌سازی کردن. نسخه کنونی Lineage OS، 15.1 هست که مبتنی بر Android Orero 8.1 است.

Lineage OS مناسب افراد متخصص هست چون برای راه‌اندازی اون و نصب اپلیکیشن‌ها به دانش تخصصی نیازه. Google Play Store به طور پیش‌فرض نصب نیست. اما با استفاده از فایل‌های APK می‌تونین اپلیکیشن‌های اندروید رو نصب کنین.


Custom Android -3

چند تا نسخه سفارشی از اندروید هم موجوده، مثل Android 7.1، Android 8.1 و Android 9 Pie. اگه متخصص هستین ممکنه دلتون بخواد Android TV و نسخه‌های تبلت اندروید در رزبری پای رو استفاده کنین. اما این نسخه‌های سفارشی تعداد کمی اپلیکیشن داره و ممکنه به لحاظ پشتیبانی به مشکل بخورین.


جمع بندی

نسخه Evolution پلتفرم emteria.OS که در این آموزش نصب کردیم رایگانه اما یه سری محدودیت‌ها هم داره؛ با این حال می‌تونین از این نسخه برای برخی اپلیکیشن‌های همه منظوره استفاده کنید ولی وقتی از نسخه کامل اون استفاده کنین، متوجه عملکرد عالیش می‌شین.

این مقاله چطور بود ؟
+1
10
+1
6
+1
2
مشاهده بیشتر

محمد حسنی

حدود 3 سالی هست که در تیم سخت افزار سازان نام آور با اشتیاق به تولید محتوا مشغول هستم. علاقه شدیدی نسبت به طراحی، تحولات دنیای فناوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیا دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا