ESP32-CAM یک آنتن Wi-Fi روی بورد داره، اما علاوه بر اون یک کانکتور داره و میتونین آنتن External رو به اون وصل کنین. آنتن External میتونه مشکلات مربوط به وب سرورهایی که در پخش ویدیو ضعیف عمل میکنن و مشکلات مربوط به اتصال رو برطرف کنه. در این مقاله آموزشی نشون میدیم که چجوری میشه در ESP32-CAM از یک آنتن External استفاده کنیم.
نحوهی نصب آنتن اکسترنال به ESP32-CAM
در ESP32-CAM هم میتونین از آنتن PCB تعبیهشده و هم از آنتن External استفاده کنین ( تصویر زیر).
کنار کانکتور IPEX سه تا مربع سفیدرنگ وجود داره که به شکل “<” قرار گرفتن که فضای بین اونا خالیه. یک مقاومت هم وجود داره که آنتن مورد نظر رو انتخاب میکنه. دو پیکربندی اون به این شکل هستن:
-
برای استفاده از کانکتور IPEX به همراه یک آنتن آکسترنال، مقاومت باید رو به پایین باشه (به شکل “\”).
-
برای استفاده از آنتن PCB (آنتن داخلی)، مقاومت باید به سمت بالا باشه (به شکل “/” ).
بوردتون رو بررسی کنین و ببینین آیا برای استفاده از آنتن داخلی تنظیم شده یا برای استفاده از کانکتور IPEX. اگه در نزدیکی router قرار داشته باشین، آنتن تعبیه شده به خوبی کار میکنه. برای اینکه به نتایج بهتر دست پیدا کنین، از کانکتور IPEX به همراه یک آنتن External استفاده کنین.
معمولاً پروژههای پخش ویدئو به خاطر عدم استفاده از آنتن External و اتصال ضعیف هنگ میکنن. پس برای اینکه مطمئن بشین پروژهتون به بهترین نحو اجرا میشه، یک آنتن External تهیه کنین.
برای فعال و غیرفعال کردن آنتن تعبیه شده فقط کافیه اون مقاومت رو جدا و به پیکربندی مورد نظر لحیم کنین. علاوه بر این میتونین برای اتصال اون نقاط، اونا رو لحیم کنین (مادامی که padها وصل هستن لازم نیست مقاومت رو اضافه کنین).
تِست قدرت سیگنالهای وایفای ESP32-CAM
میتونین کد زیر رو در بورد ESP32-CAM بارگذاری کنین تا قدرت سیگنال اتصال به router رو بررسی کنین (RSSI – Received Signal Strength Indication)
#include "WiFi.h" const char* ssid = "REPLACE_WITH_YOUR_SSID"; const char* password = "REPLACE_WITH_YOUR_PASSWORD"; void setup(){ Serial.begin(115200); WiFi.begin(ssid, password); while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) { delay(500); Serial.print("."); } Serial.println(""); Serial.println("WiFi connected."); delay(100); } void loop(){ Serial.print("RSSI: "); Serial.println(WiFi.RSSI()); delay(2000); }
در زمان تِست قدرت سیگنال، هر چه مقدار به 0 نزدیکتر باشه، سیگنال قویتر خواهد بود.
بورد ما در فاصله 5 متری router قرار داره و بینشون موانعی هم (مثل دیوار) وجود داره. نتایج ما به شرح زیره:
-
ESP32-CAM بدون آنتن: RSSI تقریباً برابر با -60
-
ESP32-CAM با آنتن: RSSI تقریباً برابر با -36
جمعبندی
اگر در پروژه های قبلی که مبتنی بر ESP32-CAM بودند به مشکل خوردین مثل تأخیر مدوام و وب سرورهای کُند، با اضافه کردن یک آنتن External میتونین این مشکلات رو حل کنین. یا اگر یک آنتن External وصل کردین، بوردتون رو بررسی کنین و ببینین آیا اتصالات صحیحی رو برای استفاده از آنتن External داره یا نه.