در این مقاله قصد داریم تا تنظیمات و نحوه اتصال انواع دستگاه های ذخیره ساز به Raspberry Pi را مرحله به مرحله با هم انجام دهیم، با ما همراه باشید .
در این مقاله شما با نصب یک دستگاه ذخیره سازی، نصب و راه اندازی خودکار دستگاه ذخیره سازی، لغو نصب کردن دستگاه ذخیره سازی و برطرف کردن خطای target is busy آشنا خواهید شد.
تنظیمات اتصال ذخیره ساز به Raspberry Pi
می توانید دیسک سخت خارجی، SSD و یا USB خود را به هر یک از رابط های USB بورد رزبری پای خود وصل کنید و امکان دسترسی به فایل ها را فراهم می کند. بطور پیش فرض رزبری پای برخی از فایل سیستم ها مثل FAT ,NTSF و HFS+ رادر آدرس /media/pi/<HARD-DRIVE-LABEL> شناسایی می کند.
برای اینکه دستگاه ذخیره سازی خارجی شما همیشه در آدرسی که انتخاب کرده اید شناسایی شود باید آنرا دستی نصب کنید.
نصب یک دستگاه ذخیره سازی
میتوانید دستگاه ذخیره سازی خود را در آدرس و پوشه مورد نظر خود نصب کنید .نصب این دستگاه ها در پوشه /mnt مرسوم است، به عنوان مثال /mnt/mydisk . توجه داشته باشید که پوشه باید خالی باشد.
1) دستگاه ذخیره سازی را به رابط USB روی رزبری متصل کنید.
2) تمام پارتیشن های روی دیسک رزبری پای را به کمک دستور زیر لیست کنید:
sudo lsblk -o UUID,NAME,FSTYPE,SIZE,MOUNTPOINT,LABEL,MODEL
رزبری پای از محل های / و /boot برای نصب استفاده می کند. دستگاه ذخیره سازی شما نیز در این لیست و در کنار دیگر دستگاه های ذخیره سازی متصل نمایش داده می شود.
3) از ستون های SIZE ,LABLE و MODEL برای شناسایی پارتیشنی از دیسک که به دستگاه ذخیره سازی شما اشاره دارد استفاده کنید. به عنوان مثال: sda1
4) ستون FSTYPE نمایانگر نوع فایل سیستم است. در صورتی که دستگاه ذخیره سازی شما از فایل سیستم exFAT استفاده می کند، راه انداز exFAT را نصب کنید:
sudo apt update sudo apt install exfat-fuse
5) در صورتی که دستگاه ذخیره سازی شما از فایل سیستم NTFS استفاده می کند، دسترسی “فقط خواندن” به آن خواهید داشت. اگر میخواهید در دستگاه بنویسید، می توانید راه انداز ntfs-3g را نصب کنید:
sudo apt update sudo apt install ntfs-3g
6) برای دریافت آدرس پارتیشن های دیسک دستور زیر را اجرا کنید:
sudo blkid
7) به عنوان محل نصب دستگاه ذخیره سازی، فایلی ایجاد کنید. نام محل نصبی که در این مقاله استفاده میکنیم mydisk است.
sudo mkdir /mnt/mydisk
8) دستگاه ذخیره سازی را در محل نصبی که ساخته اید نصب کنید:
sudo mount /dev/sda1 /mnt/mydisk
9) برای بررسی اینکه دستگاه با موفقیت نصب شده است با دستور زیر محتویات آنرا لیست میکنیم:
ls /mnt/mydisk
نصب و راه اندازی خودکار دستگاه ذخیره سازی
برای اینکه در هنگام روشن شدن رزبری پای دستگاه ذخیره سازی بطور خودکار نصب شود باید فایل fstab را در آدرس مورد نظر تغییر دهید . درفایل fstab پارتیشن ها توسط شناسه ای به نام شناساگر منحصر به فرد عمومی (UUID) مشخص می شود.
1) مشخص کردن UUID پارتیشن:
sudo blkid
2) پیدا کردن پارتیشن از لیست و یادداشت UUID. به عنوان مثال 5C24-1453
3)اضافه کردن دستور زیر در فایل /etc/fstab :
UUID=5C24-1453 /mnt/mydisk fstype defaults,auto,users,rw,nofail 0 0
Fstype را با نوع فایل سیستم خود عوض کنید.
4) اگر نوع فایل سیستم FAT یا NTFS است، بعد از nofail عبارت umask=000 را اضافه کنید. این کار به تمامی کاربران دسترسی خواندن-نوشتن در تمام فایل های روی دستگاه ذخیره سازی را می دهد.
لغو نصب کردن دستگاه ذخیره سازی
وقتی رزبری پای خاموش میشود، سیستم دستگاه ذخیره سازی را بطور خودکار لغو نصب می کند. جهت لغو نصب دستی دستگاه ذخیره سازی می توانید از دستور زیر استفاده کنید:
sudo umount /mnt/mydisk
اگر با خطای target is busy مواجه شدید به این معنی است که دستگاه ذخیره سازی لغو نصب نشده است و درصورتی که با خطایی مواجه نشدید می توانید دستگاه را از رزبری جدا کنید.
برطرف کردن خطای target is busy
پیغام target is busy به این معنی است که برخی از فایل های روی دستگاه ذخیره سازی در حال استفاده توسط یک برنامه هستند.برای بستن فایل ها روال زیر را دنبال کنید:
1) برنامه هایی را که فایل های روی دستگاه ذخیره سازی را باز کرده اند ببندید.
2) در صورتی که از خط فرمان استفاده می کنید مطمئن شوید که در پوشه ای که دستگاه ذخیره سازی نصب شده است و یا زیر پوشه های آن نیستید.
3) در صورتی که قادر به لغو نصب دستگاه ذخیره سازی نیستید میتوانید از ابزار lsof برای بررسی برنامه هایی که فایلی از دستگاه را باز نگه داشته اند استفاده کنید.
دستور نصب lsof :
sudo apt install lsof
دستور استفاده از lsof:
lsof /mnt/mydisk
با مطالعه آموزش اتصال دوربین به Raspberry Pi به دانش خود اضافه کنید.