توی این مقاله به یکی دیگه از اعضای خانواده ماژول ESP32، یعنی بورد ESP32-CAM می پردازیم و معرفی کاملی از ESP32-CAM و خصوصیت ها و امکانات جذاب آن خواهیم داشت. همراه ما باشید. ما قبلاً با ماژول ESP32 پروژه های مختلفی رو انجام دادیم و همانطور که می دانید ESP32 یک میکروکنترلر قدرتمند و در عین حال ارزان قیمت از Espressif و A-Thinker با ویژگیهای پیشرفته مانند بلوتوث، وایفای و…
بیشتر بخوانید »در این مقاله مروری خواهیم داشت بر نحوه اتصال ESP32 به شبکه Wi-Fi و همچنین دستورات لازم جهت عیب یابی. با ما همراه باشید. اولین قدم برای استفاده از بورد esp32 اتصال آن به شبکه Wi-Fi است. برای تهیه و مشاهده لیست فروشندگان ماژول ESP32 کلیک کنید. برای اتصال ESP32 به شبکه به موارد زیر احتیاج دارید بورد ESP32 مودم/روتر Wi-Fi و یا Hotspot گوشی موبایل نام (ssid) و گذرواژه (password) شبکه Wi-Fi پیش از اینکه برنامه خود را…
بیشتر بخوانید »در این مقاله تبادل داده ها بین دو ماژول ESP32 توسط پروتکل MQTT و مانیتور داده ها در نرم افزار Node-Red را بصورت کامل و مرحله به مرحله انجام خواهیم داد. تا انتهای مقاله همراه ما باشید. مقدمه جهت ارسال و دریافت داده بین ماژول های ESP می توان از پروتکل ESP-NOW استفاده کرد که به صورت مستقیم اطلاعات را بین دو بورد رد و بدل می کند. اما اگر…
بیشتر بخوانید »در بخش اول موفق شدیم به پروژه Firebase رو ایجاد کنیم و روش های احراز هویت رو تنظیم کنیم. در مرحله بعد کلید API پروژه رو دریافت کردیم. همچنین یک دیتابیس Realtime ساختیم و قوانین دیتابیس رو برای پروژه تعریف کردیم. در این بخش به کد نویسی میکروکنترلر ESP32 می پردازیم تا احراز هویت به عنوان کاربری با ایمیل و پسورد و همچنین جست و جو و شناسایی تغییرات گره های…
بیشتر بخوانید »در این آموزش نحوه استفاده از پروتکل ارتباطی ESP-NOW را برای تبادل داده از یک بورد ESP32 به یک یا چند بورد ESP32 شرح می دهیم. برای تهیه و مشاهده لیست فروشندگان ماژول ESP32 کلیک کنید. پروتکل ESP-NOW چیست و چه کاربردی دارد؟ ESP-NOW یک پروتکل ارتباطی بیسیم و کم مصرف است که قادر به برقراری ارتباط میان ماژول های ESP است. این پروتکل توسط Espressif ساخته و توسعه یافته…
بیشتر بخوانید »توی این مقاله به یکی دیگه از اعضای خانواده ماژول ESP32، یعنی بورد ESP32-CAM می پردازیم و معرفی کاملی از ESP32-CAM و خصوصیت ها و امکانات جذاب آن خواهیم داشت. همراه ما باشید. ما قبلاً با ماژول ESP32 پروژه های مختلفی رو انجام دادیم و همانطور که می دانید ESP32 یک میکروکنترلر قدرتمند و در عین حال ارزان قیمت از Espressif و A-Thinker با ویژگیهای پیشرفته مانند بلوتوث، وایفای و…
بیشتر بخوانید »در این مقالۀ آموزشی نحوۀ ساخت وبسرور غیر همزمان و کنترل خروجیها به کمک بورد ESP32 رو یاد میگیرین. این بورد رو با استفاده از Arduino IDE برنامهنویسی میکنیم و از کتابخونۀ ESPAsyncWebServer استفاده میکنیم. وبسرور غیر همزمان براس ساخت این وب سرور از کتابخانۀ ESPAsyncWebServer استفاده میکنیم. ساخت وبسرور غیر همزمان چند تا مزیت داره که در صفحۀ کتابخانه…
بیشتر بخوانید »در این مقالۀ آموزشی، شیوۀ نصب نرمافزارهای لازم برای میزبانی و راه اندازی سرور NFS، پیکربندی دو تا نصب NFS روی سرور / کلاینت و همچنین نصب یا حذف اونا رو بهتون آموزش میدیم. NFS چیست؟ NFS (یا Network File System) یک پروتکل سیستم فایل شبکهای توزیع شده است که به کمک اون میتونین دایرکتوریهای راه دور رو روی سرور…
بیشتر بخوانید »BH1750 یک نوع سنسور سنجش شدت نور 16 بیتی است. در این مقالۀ آموزشی، بهتون نشون میدیم که چجوری میشه از این سنسور در بورد Arduino استفاده کرد. این سنسور با استفاده از پروتکل ارتباطی 12C با میکروکنترلر ارتباط برقرار میکنه. در این مقاله، نحوۀ سیمکشی سنسور به بورد Arduino، نصب کتابخانههای مورد نیاز و استفاده از یک sketch ساده…
بیشتر بخوانید »در این آزمایش روشن کردن LED، روشن و خاموش کردن LED، ساخت سوئیچ برای LED، تنظیم LED چشمک زن و کنترل دستی LED در رزبری پای(Raspberry Pi) را انجام خواهیم داد. همراه ما باشید روشن کردن LED توسط Raspberry Pi LED ها دیودهای کوچک و ظریفی هستند و اگر جریان برق وارده به آنها زیاد باشد، میسوزند. برای محدود کردن عبور…
بیشتر بخوانید »اینترنت اشیا (IoT) به لطف طراحیهای مختلف و اغلب منحصر بهفرد تکامل پیدا کرده و به همین خاطر اتصال دستگاههای مختلف کمی دشوار شده. علاوه بر این، این ویژگی ممکنه منجر به وابستگی به فروشنده (vendor lock-in) بشه؛ در این حالت، کاربران مجبور میشن به خاطر عدم سازگاری محصولات با هم، از محصولات شرکتهای محدودی استفاده کنن. وب اشیا یا…
بیشتر بخوانید »در این پروژه آموزشی تمرکز ما بر راه اندازی سنسور TCRT5000 IR هست. علاوه بر این، در این مقاله روشی برای حذفِ نویزهای استاتیک و با بسامد کم (low frequency) معرفی میکنیم. در انتها می تونیم سنسور TCRT5000 IR رو با بورد Arduino UNO راه اندازی کنیم تا بتونیم مقادیر رو در سریال مانیتور مشاهده کنیم. قطعات مورد نیاز برای…
بیشتر بخوانید »در مقاله قبل با هوش مصنوعی اشیا یا AIoT بصورت کامل آشنا شدیم و با نحوه کارکرد آن، کاربرد و تاثیراتی که در آینده نچندان نزدیک میتونه در زندگی ما داشته باشه صحبت کردیم. در این مقاله با کاربرد های AIoT در حال حاضر و همچنین مزیت هایی که استفاده از این فناوری به همراه داره آشنا خواهیم شد. با…
بیشتر بخوانید »در این مقاله قصد داریم در مورد الگوریتم DSA یا امضای دیجیتال، تفاوت ها و ویژگی های رمزگذاری DSA و RSA به صورت مفصل صحبت کنیم. در مقاله قبل با کلیت امضای دیجیتال، زیر ساخت کلید عمومی و رمزگذاری متقارن و نامتقارن آشنا شدیم. در صورتی که مقاله قبلی رو مشاهده نکردین میتونید از لینک زیر استفاده کنید. رمزنگاری به کمک امضای…
بیشتر بخوانید »در پروژه آبیاری هوشمند قصد داریم دستگاهی بسازیم تا بتونیم باغچه یا گلدون رو به کمک دستیار گوگل آبیاری کنیم. قطعا دستگاه هایی که اینکارو انجام بدن داخل اینترنت موجود هستند اما اون چیزی که مدنظر ما هست، ممکنه پیدا نشه یا اصلا ارزش خرید نداشته باشه. البته شاید شما هم مثل من دوست دارین خودتون دستگاه رو از صفر…
بیشتر بخوانید »هوش مصنوعی اشیا (AIoT) ترکیبی از فنآوریهای هوش مصنوعی و زیرساخت اینترنت اشیا است. هدف هوش مصنوعی اشیاء اینه که بهرهوری عملیاتهای IoT رو افزایش بده، تعاملات انسان و ماشین و تحلیل و مدیریت دادهها رو بهبود ببخشه. در حوزۀ هوش مصنوعی، ماشینها، به ویژه سیستمهای کامپیوتری، هوش انسان رو شبیهسازی میکنن. از این فنآوری بیشتر تو حوزههای پردازش زبان طبیعی،…
بیشتر بخوانید »