توی این مقاله به یکی دیگه از اعضای خانواده ماژول ESP32، یعنی بورد ESP32-CAM می پردازیم و معرفی کاملی از ESP32-CAM و خصوصیت ها و امکانات جذاب آن خواهیم داشت. همراه ما باشید. ما قبلاً با ماژول ESP32 پروژه های مختلفی رو انجام دادیم و همانطور که می دانید ESP32 یک میکروکنترلر قدرتمند و در عین حال ارزان قیمت از Espressif و A-Thinker با ویژگیهای پیشرفته مانند بلوتوث، وایفای و…
بیشتر بخوانید »در این مقاله مروری خواهیم داشت بر نحوه اتصال ESP32 به شبکه Wi-Fi و همچنین دستورات لازم جهت عیب یابی. با ما همراه باشید. اولین قدم برای استفاده از برد esp32 اتصال آن به شبکه Wi-Fi است. برای تهیه و مشاهده لیست فروشندگان ماژول ESP32 کلیک کنید. برای اتصال ESP32 به شبکه به موارد زیر احتیاج دارید برد ESP32 مودم/روتر Wi-Fi و یا Hotspot گوشی موبایل نام (ssid) و گذرواژه (password) شبکه Wi-Fi پیش از اینکه برنامه خود را…
بیشتر بخوانید »در این مقاله تبادل داده ها بین دو ماژول ESP32 توسط پروتکل MQTT و مانیتور داده ها در نرم افزار Node-Red را بصورت کامل و مرحله به مرحله انجام خواهیم داد. تا انتهای مقاله همراه ما باشید. مقدمه جهت ارسال و دریافت داده بین ماژول های ESP می توان از پروتکل ESP-NOW استفاده کرد که به صورت مستقیم اطلاعات را بین دو بورد رد و بدل می کند. اما اگر…
بیشتر بخوانید »در این مقاله به معرفی و امکانات پروتکلهای ارتباطی SPI به در ESP32 با استفاده از Arduino IDE پرداخته ایم. در ابتدا نگاهی داریم به پینهای SPI سیستم ESP32، نحوهی اتصال دستگاههای SPI، تعریف پینهای سفارشی SPI، نحوهی استفاده از چند دستگاه SPI و غیره. جدول عناوین: پروتکل ارتباطی ESP32 SPI دستگاههای جانبی ESP32 SPI پینهای ESP32 SPI استفاده از پینهای سفارشی ESP32 SPI استفاده از چندین دستگاه SPI در…
بیشتر بخوانید »در این مقاله آموزشی نشون میدیم که چجوری میشه به کمک Arduino از سنسور آلتراسونیک HC-SR04 در بورد ESP32 استفاده کرد. سنسور آلتراسونیک برای تعیین فاصله دستگاه تا یک شی دیگه sonar استفاده میکنه. در این مقاله، نحوه سیمکشی این سنسور به بورد ESP32 رو نشان میدیم. علاوه بر این، برای اینکه به کمک سنسور HC-SR04 فاصله دستگاه تا یک شی رو تعیین کنیم، چند تا نمونه کُد هم ارائه…
بیشتر بخوانید »در این مقاله تبادل داده ها بین دو ماژول ESP32 توسط پروتکل MQTT و مانیتور داده ها در نرم افزار Node-Red را بصورت کامل و مرحله به مرحله انجام خواهیم داد. تا انتهای مقاله همراه ما باشید. مقدمه جهت ارسال و دریافت داده بین ماژول های ESP می توان از پروتکل ESP-NOW استفاده کرد که به صورت مستقیم اطلاعات را بین دو بورد رد و بدل می کند. اما اگر…
بیشتر بخوانید »افزایش هزینه سرویسهای ابری باعث شده سازمانها برای کاهش هزینهها و تسهیل مدیریت شبکه به استفاده از سوییچ های جعبه سفید یا white box switches روی بیارن. برخی شرکتها برای کاهش هزینههاشون تصمیم گرفتن یک سری از بار کاری (workload) هاشون رو از فضای ابری حذف کنن تا اونا رو در مراکز داده (Data Center) های خودشون اجرا کنن. وقتی شرکتها تصمیم…
بیشتر بخوانید »امروز قراره جدیدترین بورد Arduino Nano یعنی بورد Nano ESP32 رو معرفی کنیم. این اولین بورد آردوینو هست که پردازنده اصلیش (به جای کمکپردازنده ارتباطی) یک ESP32 هست. احتمالاً خیلی از شما با بوردهای آردوینو نانو آشنایی دارین. این میکروکنترلرهای فشرده سال 1387 وارد بازار شدن. این بوردها به خاطر ظاهر سادهشون خیلی شهرت دارن و به خوبی روی بسیاری از…
بیشتر بخوانید »بورد رزبری پای 4 برای کاربرانی که نمیخوان بیشتر از بودجهشون خرج کنن بسیار مناسبه. هرچند عملکرد این کامپیوتر برای خیلی از وظایف کافیه، اما اگر پردازنده این بورد رو اورکلاک کنین میتونین عملکردش رو بالا ببرین. اورکلاک کردن رزبری پای خیلی آسونه، اما مهمترین موضوع اینه که نباید اجازه بدید داغ بشه! چرا باید رزبری پای رو اورکلاک کنیم؟…
بیشتر بخوانید »خلاصه بخش اول در بخش اول این مقاله با شیوۀ ساخت وبسرور ESP32 آشنا شدیم. همچنین موفق شدیم توسط بورد به وبسرور دسترسی داشته باشیم. اما هیچ دادهای نشون داده نمیشد، در این بخش از مقاله با کد نویسی و راه اندازی فرستندهها و نحوه اتصال خودکار بین آنها توسط پروتکل ESP-NOW آشنا خواهیم شد. فرستنده ESP32/ESP8266 ویژگیهای بورد فرستنده…
بیشتر بخوانید »در این نوشتار بهتون نشون میدیم که چجوری میشه با استفاده از پروتکل MQTT دادهها رو از Arduino UNO WiFi Rev2 به دستگاههای دیگه ارسال کنین و بالعکس. قراره تنظیماتی انجام بدیم تا به کمک اون و با استفاده از پروتکل MQTT دادهها رو از بورد آردوینو به صورت بی سیم به سایر بوردها ارسال کنیم. دستگاه فرستنده پیامی رو…
بیشتر بخوانید »Arduino Uno که جزء معروفترین بوردهای آردوینو در این مجموعه است، با وجود قدمت، هنوز هم به عنوان ابزاری ضروری برای توسعه دهندگان شناخته میشه. این بورد در دهه اول خود، پروژههای بیشماری، چه بزرگ و چه کوچک رو نیرو بخشیده. همچنین Uno تغییرات زیادی رو به خودش دیده، که قلب تپنده این بورد تا به امروز، تراشه Atmel بوده.…
بیشتر بخوانید »احراز هویت یکپارچه (Single sign-on) یا به اختصار SSO یک سرویس احراز هویته که کاربر از طریق اون میتونه با یک مجموعه از اطلاعات ورودی، برای مثال، نام کاربری و کلمه عبور، به چند تا اپلیکیشن دسترسی پیدا کنه. شرکتها، سازمانهای بزرگ و کوچک و افراد میتونن با استفاده از SSO روند مدیریت اطلاعات ورودی مختلف رو تسهیل کنن. کارکرد احراز…
بیشتر بخوانید »فرض کنین میخواین یک سیستم پایش داده از راه دور بسازین که به اینترنت اشیاء هم مجهز باشه، اولین مشکلی که باهاش مواجه میشین تجهیز دستگاه به اینترنت هست. برای مثال، اگر کسی قصد وارد شدن به اتاقتون رو داشته باشه و احتیاج باشه دستگاه بهتون اطلاع بده یا زمانی که بخواین از راه دور به گل و گیاههاتون آب…
بیشتر بخوانید »در این مقاله بهتون نشون میدیم که چجوری میشه حافظه فلش ESP32 رو پاک کنین تا به تنظیمات اولیه برگرده. اگر قصد دارین تغییراتی که در میان افزار یا تنظیمات پیکربندی انجام شده رو حذف کنین؛ اگر سیستم همیشه دچار مشکل می شه و نمیتونین کد جدید رو در اون آپلود کنین؛ یا اگه میخواین دادههایی که دیگه بهشون نیاز…
بیشتر بخوانید »داخل این مقاله شیوۀ ساخت وبسرور ESP32 و استفاده همزمان از پروتکل ارتباطی ESP-NOW رو بهتون نشون میدیم. همچنین نشون میدیم که چجوری میشه بین master (وبسرور) و slave(گیرنده) ارتباط دوسویه برقرار کرد. همچنین در این نوشتار، با استفاده از ESP-NOW، نحوۀ اضافه کردن slaveها به شبکه بصورت اتصال خودکار رو هم بهتون نشون میدیم. موضوعاتی که در این مقاله…
بیشتر بخوانید »